Start eenvoudig een pre incassotraject.

Een pre-incassofase is de laatste fase van het reguliere debiteurenproces. In deze fase wijst Online Incasso jouw debiteur vriendelijk en op juridisch correcte wijze op de openstaande vordering. Per mail én per brief vragen we je klant de openstaande factuur te betalen. Deze pré-incasso brief wordt ook wel de laatste kosteloze aanmaning genoemd.

Wat online incasso voor je kan betekenen in een pre incassotraject.

Voordelig

Voor slechts € 2,50 start je al een pre incasso. In deze fase verzendt Online Incasso zowel een fysieke brief als een e-mailbericht naar jouw debiteur met een laatste verzoek om over te gaan tot betaling.

Snel

Wij versturen binnen 24 uur verzonden de brief en e-mail zodat de debiteur snel de laatste aanmaning ontvangt.

Effectief

Openstaande vorderingen worden in meer dan 70% van de gevallen tijdens de pré-incassofase betaald. Is er drie dagen na de uiterste betaaldatum geen betaling geregistreerd? Dan zet Online Incasso de pré-incasso automatisch voor je om in een minnelijk incassotraject.

Zelf een pre incassotraject opstarten?

Als ondernemer is er niets vervelender dan een slecht betalende klant. Jij houdt de regie; wij zorgen ervoor dat je facturen betaald worden. Snel, gemakkelijk en online.

Waarom een cashflowprognose voor ondernemers belangrijk is.

Financiële problemen wil niemand. Ook als ondernemer streef je altijd naar een gezond bedrijf. Het maken van een cashflowprognose helpt je hierbij en voorkomt dat je bedrijf onnodig in de liquiditeitsproblemen raakt. In dit artikel lees je wat een cashflowprognose is en hoe je op basis hiervan financiële problemen voorkomt.

Spannende tijden voor de cashflow van ondernemers.

Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) komt de economische groei in 2022 stil te liggen. De oorlog in Oekraïne zorgt voor veel onrust. Daarnaast stijgen de prijzen vooral op de energiemarkt al maanden fors. Dit zorgt voor hoge inflatie. Dat heeft de nodige invloed op het consumentenvertrouwen. Hoe hoger de inflatie, hoe voorzichtiger consumenten hun geld uitgeven. Daardoor krijgt de economie te maken met vraaguitval. Ook de economen van de Rabobank voorspellen een milde recessie voor het laatste kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van 2023.

Vijf voordelen van een kredietrapport.

Als mkb'er wil je natuurlijk eenvoudig inzicht krijgen in de financiële situatie van een klant of prospect. Een kredietrapport biedt uitkomst. Hierin vind je de liquiditeit, solvabiliteit, het werkkapitaal en de rentabiliteit van een bedrijf. Kortom: je ziet onder andere of een onderneming op korte en lange termijn aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen en welk kredietrisico is verbonden aan het leveren op rekening. Ben je benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Wij zetten de vijf voordelen van een kredietrapport voor je op een rij.

Vier tips voor een efficiënter debiteurenbeheer.

Het klinkt misschien wat gek, maar als ondernemer ben je in belangrijke mate bepalend voor het betaalgedrag van jouw klanten. Op het moment dat je een strak debiteurenbeleid voert, betalen klanten aanzienlijk sneller dan wanneer je een ‘soepel’ beleid voert. Veel ondernemers denken dat ze bij een strak debiteurenbeleid de relatie met hun klant op het spel zetten. Online Incasso geeft je tips hoe je op een klantvriendelijke manier toch snel je openstaande facturen kunt innen.