Veelgestelde vragen

Benieuwd wat je nu precies kan verwachten van ons? Hieronder delen we de meest gestelde vragen van klanten. Staat je vraag hier niet bij? Stel hem gerust via info@onlineincasso.nl .

Waarom zou je moeten kiezen voor Online Incasso?

Online Incasso biedt een laagdrempelig incassotraject aan van hoge kwaliteit. Je kunt eenvoudig je facturen uploaden, je zaak starten en volgen. Maar ook kan het elk moment pauzeren of stopzetten, zo heb je bij Online Incassso de volledige controle over het incassotraject.

Hoe werkt Online Incasso?

Online Incasso biedt de software om zelf een incassotraject in gang te zetten. Dit kun je doen om een niet-betaalde factuur te incasseren bij je klant.

Welke kosten maak ik met Online Incasso?

Voor het gehele incassotraject van Online Incasso betaal je slechts € 19,95. Dit tarief is eenmalig en onafhankelijk van het te vorderen bedrag. Wettelijke incassokosten mogen in rekening worden gebracht bij de schuldenaar.

Wat gebeurt er nadat ik mijn incassozaak heb overgedragen?

Nadat je de incassozaak hebt overgedragen, ontvang je onmiddellijk een e-mail dat je gegevens succesvol zijn overgedragen. DE incassozaak komt bij onze afdeling intake terecht. Zij koppelen de juiste specialist aan je zaak. Binnen 24 uur ontvang je een opdrachtbevestiging per e-mail en nog wat extra informatie van je zaakbehandelaar. Ondertussen gaan wij direct met je zaak aan de slag. Er worden allerlei gegevens van je debiteur opgevraagd en onze eigen database wordt geraadpleegd om zo een goed beeld van je debiteur te vormen. Die informatie wordt gebruikt om een goede strategie voor uw incassozaak te kunnen bepalen. Daar starten we overigens direct mee: de debiteur kan vandaag nog een sommatie van ons kantoor verwachten, met daarin het verzoek om direct te betalen.

Hoe kan ik de status van mijn incassozaak zien?

Klanten kunnen inloggen via app.onlinecasso.nl

Hoe krijg ik toegang tot jullie webportal?

Klanten kunnen inloggen via app.onlinecasso.nl Indien je het wachtwoord bent vergeten, kun je hier een nieuw wachtwoord aanvragen. Ben je ook je gebruikersnaam vergeten? Stuur dan even een mail naar info@onlineincasso.nl Debiteuren kunnen inloggen via inzien.onlinincasso.nl De gegevens waarmee je kunt inloggen staan in de e-mail of brief.

Welke acties worden er uitgevoerd door Online Incasso?

Online Incasso biedt een software progamma aan waardoor je gemakkelijk je eigen incassotraject kan aangaan. Online Incasso wijst jouw klant meermaals en op verschillende manieren op de openstaande facturen. De manier waarop bepaal jij! Van digitale of telefonische herinneringen tot het bezorgen van een brief; het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Kan ik de incassoprocedure tussentijds stopzetten?

Het is mogelijk om een incasso-opdracht tussentijds stop te zetten. Wij ondernemen dan (voorlopig) geen acties meer tegen de debiteur

Welke informatie kan ik in de webportal vinden?

Op de webportal vindt u informatie over al je lopende en gesloten dossiers. Per dossier kun je de details rondom deze zaak inzien. Ook kun je per dossier documenten bekijken en uploaden.

Wat is een aanmaning?

Via een aanmaning laat de crediteur (de schuldeiser) weten dan de debiteur (de schuldenaar) nog een openstaande factuur heeft. Een aanmaning wordt verstuurd als de betalingstermijn van de factuur is verstreken.

Wat betekent debiteur

Een debiteur is iemand die een schuldeiser geld verschuldigd is.

Wat betekent crediteur?

Een crediteur is iemand die nog geld moet ontvangen van een debiteur.

Ik heb een aanmaning ontvangen

Als je een aanmaning hebt ontvangen kan je naar app.onlineincasso.nl/zake/inloggen gaan. Bekijk de incassozaak en communiceer rechtstreeks met jouw schuldeiser.

Hoelang duurt een incasso traject?

Het minnenlijke incassotraject is binnen 30 dagen afgerond. Het is mogelijk om eenvoudig en snel een minnelijk incassotraject te pauzeren of stop te zetten.

Wat houdt een kredietcheck in?

Wil je weten hoe het gesteld is met de kredietwaardigheid en het betaalgedrag, dan kun je gebruikmaken van een kredietcheck van Online Incasso. Voor een klein bedrag van € 7,50 ontvang je een overzichtelijk, gefundeerd en actueel financieel rapport over het betaalgedrag en de kredietwaardigheid van jouw potentiële klant.

Wat is gerechtelijke incasso?

Gerechtelijke incasso is een optie als minnelijke incasso niet heeft gewerkt. In dit geval is het aan de rechter om te beslissen.

Wat is een pré-incasso?

Via een pré-incasso wijst Online Incasso jouw debiteur vriendelijk en op juridisch correcte wijze op de openstaande vordering. Een groot voordeel is dat het erg effectief is, dit komt doordat vreemde ogen dwingen. Een pré-incasso wordt verstuurd, zowel via e-mail als een fysieke brief.

Wat is een minnelijke incasso?

Via een minnelijk incassotraject doet Online Incasso er alles aan om de schuldenaar te laten betalen, zonder tussenkomst van de rechter.

Kan ik een betalingsregeling treffen?

Als je een betalingsregeling wilt treffen ga je naar de onderstaande link. Hier kun je inloggen met je toegangscode en pincode die je hebt ontvangen via de aanmaning. Als dit niet lukt kun je contact opnemen met de schuldeiser over de betalingsregeling. Debiteuren kunnen inloggen via inzien.onlinincasso.nl

Ik heb een inhoudelijke vraag over mijn ontvangen aanmaning.

Online Incasso levert alleen de software voor online minnelijk incasso. Voor inhoudelijke vragen blijft de schuldeiser zelf verantwoordelijk. Daarom verzoeken wij om contact met de schuldeiser op te nemen.

Ik ben het niet eens met mijn ontvangen aanmaning.

Als je het niet eens bent met de aanmaning die jij hebt ontvangen kun je het best zo snel mogelijk contact opnemen met de schuldeiser waarbij je de schuld open hebt staan.

Ik heb de factuur al betaald.

In het geval dat je de factuur al hebt betaald maar nog wel brieven, e-mails of een ander soort vorm van contact krijgt kun je het beste zo snel mogelijk de schuldeiser contacteren.

Zelf een incassotraject opstarten?

Als ondernemer is er niets vervelender dan een slecht betalende klant. Jij houdt de regie; wij zorgen ervoor dat je facturen betaald worden. Snel, gemakkelijk en online.

Waarom een cashflowprognose voor ondernemers belangrijk is.

Financiële problemen wil niemand. Ook als ondernemer streef je altijd naar een gezond bedrijf. Het maken van een cashflowprognose helpt je hierbij en voorkomt dat je bedrijf onnodig in de liquiditeitsproblemen raakt. In dit artikel lees je wat een cashflowprognose is en hoe je op basis hiervan financiële problemen voorkomt.

Spannende tijden voor de cashflow van ondernemers.

Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) komt de economische groei in 2022 stil te liggen. De oorlog in Oekraïne zorgt voor veel onrust. Daarnaast stijgen de prijzen vooral op de energiemarkt al maanden fors. Dit zorgt voor hoge inflatie. Dat heeft de nodige invloed op het consumentenvertrouwen. Hoe hoger de inflatie, hoe voorzichtiger consumenten hun geld uitgeven. Daardoor krijgt de economie te maken met vraaguitval. Ook de economen van de Rabobank voorspellen een milde recessie voor het laatste kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van 2023.

Vijf voordelen van een kredietrapport.

Als mkb'er wil je natuurlijk eenvoudig inzicht krijgen in de financiële situatie van een klant of prospect. Een kredietrapport biedt uitkomst. Hierin vind je de liquiditeit, solvabiliteit, het werkkapitaal en de rentabiliteit van een bedrijf. Kortom: je ziet onder andere of een onderneming op korte en lange termijn aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen en welk kredietrisico is verbonden aan het leveren op rekening. Ben je benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Wij zetten de vijf voordelen van een kredietrapport voor je op een rij.

Vier tips voor een efficiënter debiteurenbeheer.

Het klinkt misschien wat gek, maar als ondernemer ben je in belangrijke mate bepalend voor het betaalgedrag van jouw klanten. Op het moment dat je een strak debiteurenbeleid voert, betalen klanten aanzienlijk sneller dan wanneer je een ‘soepel’ beleid voert. Veel ondernemers denken dat ze bij een strak debiteurenbeleid de relatie met hun klant op het spel zetten. Online Incasso geeft je tips hoe je op een klantvriendelijke manier toch snel je openstaande facturen kunt innen.