Hoe werkt Online Incasso?

Iedere ondernemer heeft er helaas weleens mee te maken dat facturen niet betaald worden. Na meerdere pogingen gedaan te hebben om de debiteur te laten betalen, wordt het tijd om over te stappen naar een serieuze aanpak. Met ons platform zorgen we ervoor dat je zelfstandig, zonder een incassobureau, een incassotraject kunt starten. Het heeft dezelfde impact als een traditioneel incassotraject, maar zet de klantrelatie niet onder druk.

Het proces.

Na het versturen van een betalingsherinnering is de volgende stap het versturen van een aanmaning. Met Online Incasso stuur je een aanmaning die impact achterlaat. In deze aanmaning geef je de debiteur nogmaals de kans om de betaling te voldoen, zonder een verhoging van de factuur. Per mail én via de post vragen we de debiteur om de openstaande factuur te betalen. Wanneer ook deze keer de betaling niet wordt voldaan, wordt het tijd om over te gaan op het starten van een incasso. Hierbij wil je voorkomen dat de klantrelatie onder druk komt te staan. De debiteur ontvangt via mail, post en sms een incassobrief. Veel van hen beseffen dat dit de laatste kans is om te betalen. Blijft de factuur toch nog openstaan? Dan kun je via het platform eenvoudig een deurwaarder inschakelen. Bovendien raden wij aan om regelmatig een kredietrapport op te vragen van zowel huidige, potentiële en nieuwe klanten. Staat een potentiële klant bekend als debiteur, dan kun je altijd overwegen om geen samenwerking aan te gaan. Om zo betalingsproblemen te voorkomen.

Kredietrapport.

Vraag regelmatig een kredietrapport aan, zodat je kunt achterhalen of jouw huidige, potentiële en nieuwe klanten bekend staan als debiteuren. Hierop kun je de samenwerking afstemmen. Een kredietcheck doe je al voor €7,50.

Aanmaning.

Een aanmaning is een brief waarin nog eenmalig wordt gevraagd, zonder verhoging van de factuur, om de betaling te voldoen. Via Online Incasso verstuur je al voor €2,50 een aanmaning naar jouw klant.

Incasso.

Bij Online Incasso start je al een incasso voor een vaste prijs van €19,95, zonder tussenkomst van een incassobureau. De wettelijke incassokosten mag je zelf houden.

De voordelen van Online Incasso

Ons platform beschikt over de nodige voordelen, ten opzichte van een incassobureau.

01Snel en eenvoudig

Snel en eenvoudig

Snel en eenvoudig verstuur je een aanmaning, start je een incasso en vraag je een kredietrapport aan.


Eigen beheer

Het platform geeft jou de mogelijkheid om zelfstandig een minnelijk incassotraject te starten en zelf te beheren.


Vaste prijs

Online Incasso hanteert altijd een vaste prijs voor een kredietrapport, aanmaning en incasso.


Incassokosten

De wettelijke incassokosten van minimaal €40,- mag je zelf houden. Op een incasso van €19,95, verdien je dus al €20,-.


Boekhoudkoppeling

Bij Online Incasso zorgen wij ervoor dat ons platform met ieder boekhoudpakket gekoppeld kan worden. Beschikt jouw boekhoudpakket nog niet over een koppeling? Neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat ook jouw boekhoudpakket gekoppeld wordt aan Online Incasso.


Gerechtelijk incassotraject

Heeft het minnelijk incassotraject niet geholpen? Dan schakel je via het platform gemakkelijk een deurwaarder in.

01Snel en eenvoudig

02Eigen beheer

03Vaste prijs

04Incassokosten

05Boekhoudkoppeling

06Gerechtelijk incassotraject

Snel en eenvoudig

Snel en eenvoudig verstuur je een aanmaning, start je een incasso en vraag je een kredietrapport aan.

Maak een gratis account aan bij Online Incasso

Verstuur een aanmaning, start een incasso óf vraag een kredietrapport aan. Het aanmaken van een account is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast.