Vraag eenvoudig een kredietrapport aan.

Een nieuwe klant! Dat geeft toch iedere keer weer een kick, hoe groot of klein je bedrijf ook is. Je hoopt op een goede en langdurige samenwerking. Dat kan alleen als beide partijen aan hun wederzijdse verplichtingen voldoen. Ben zeker van je zaak en vraag een kredietrapport aan. Daardoor verklein je het risico op wanbetaling. Jij levert netjes je dienst of product en de klant betaalt daarvoor. Toch?

Wat online incasso voor je kan betekenen met een kredietrapport.

Kredietrapport

Voor een klein bedrag van slechts € 7,50 ontvang je een overzichtelijk, gefundeerd en actueel financieel rapport over het betaalgedrag en de kredietwaardigheid van jouw potentiële klant.

Risico verkleinen

Zo kun je een kredietrapport inzetten als basis voor eventuele betalingsafspraken met je potentiële klant. Staat hij bekend als notoire wanbetaler? Dan kun je afspreken dat de klant eerst betaalt, voordat je overgaat tot levering van jouw dienst of product.

Incasso voorkomen

Door het betaalgedrag van prospects en nieuwe klanten te achterhalen, verklein je de kans op een incasso in de toekomst. Staan ze bekend als debiteur? Dan kun je ervoor kiezen om geen samenwerking aan te gaan.

Meer te weten komen over jouw klant?

Voor een klein bedrag van slechts € 7,50 ontvang je een overzichtelijk, gefundeerd en actueel kredietrapport over het betaalgedrag en de kredietwaardigheid van jouw potentiële klant.

Betekenis incasso en efficiëntie voor ondernemers.

Een incasso is een proces waarbij een schuldeiser stappen onderneemt om een openstaande vordering te innen. In de bedrijfswereld verwijst het naar het innen van betalingen voor geleverde goederen of diensten. Het incassoproces begint wanneer een factuur niet op tijd wordt betaald en de schuldeiser stappen onderneemt om de verschuldigde bedragen te ontvangen.

Wat is kredietwaardigheid? Alles wat je moet weten, voor financiële verantwoordelijkheid.

Wat is kredietwaardigheid? Iedere ondernemer zou het antwoord op deze vraag moeten willen weten. Het is een belangrijk onderwerp in het zakenleven. Niet alleen zelf wil je bekend staan als partij met een hoge kredietwaardigheid, maar ook als je een samenwerking aangaat met een prospect wil je van tevoren achterhalen of zij niet bekend staan als wanbetaler. Op basis daarvan kun je beslissen of je de samenwerking wel of niet aangaat. Meer weten over kredietwaardigheid en hoe je zelf kunt nagaan of jij of een andere partij kredietwaardig is? Daar lees je in deze blog meer over.

Incasso met behoud van klantrelatie: zo krijg je je facturen wél betaald.

Als ondernemer ken je het waarschijnlijk wel: klanten die niet op tijd betalen. In eerste instantie wacht je hoopvol af, maar na verloop van tijd stuur je vriendelijke herinneringen via e-mail of app. Uiteindelijk bel je zelfs om een poging te doen de betaling binnen te krijgen. Maar wat als de klant in financiële problemen zit en zich verstopt? Het is lastig om druk uit te oefenen, want boven alles wil je je klant niet verliezen. Tegelijkertijd levert het jou de nodige frustratie en stress op, en kom je mogelijk in de financiële problemen door het niet betalen door je klant(en). Gelukkig hebben wij de oplossing: OnlineIncasso.nl.

Een WIK brief: wat is het, wat kun je ermee en wat houdt het precies in?

Iedere ondernemer komt een keer in de situatie dat er een WIK brief verstuurd moet worden, wanneer de facturen laat of zelfs niet betaald worden. Dit is erg frustrerend en zorgt voor de nodige stress. Voordat je overgaat naar het nemen van juridische stappen, is het van belang dat je eerst op een nette en vriendelijke manier jouw klanten verzoekt de betaling alsnog te voldoen. Als je met deze situatie te maken hebt gehad, heb je vast weleens gehoord van een ‘WIK-brief’. Wat is een WIK brief precies, wat kun je ermee en wat houdt deze brief in? Dat lees je in dit artikel.

Veelgestelde vragen

Wat houdt een kredietrapport in?

Wil je weten hoe het gesteld is met de kredietwaardigheid en het betaalgedrag, dan kun je een kredietrapport opvragen via Online Incasso. Voor een klein bedrag van € 7,50 ontvang je een overzichtelijk, gefundeerd en actueel financieel rapport over het betaalgedrag en de kredietwaardigheid van jouw potentiële klant.

Welke acties worden er uitgevoerd door Online Incasso?

Online Incasso biedt een software progamma aan waardoor je gemakkelijk een incasso kunt aangaan. Online Incasso wijst jouw klant meermaals en op verschillende manieren op de openstaande facturen. De manier waarop bepaal jij! Van digitale of telefonische herinneringen tot het bezorgen van een brief; het behoort allemaal tot de mogelijkheden.