Start eenvoudig online een incasso.

Met Online Incasso start jij een incasso zonder tussenkomst van incassobureaus. Jij hebt de controle, terwijl wij ervoor zorgen dat jouw facturen worden voldaan. Het proces is snel, eenvoudig en volledig geautomatiseerd.

Wat Online Incasso voor je kan betekenen bij een incasso.

Aanmaning versturen

Een aanmaning verstuur je in de laatste fase van het reguliere debiteurenproces. In deze fase wijst Online Incasso jouw debiteur vriendelijk en op juridisch correcte wijze op de openstaande vordering.

Incasso starten

Start binnen één minuut een incasso. Online Incasso herinnert jouw klant op een nette, maar duidelijke manier aan de openstaande facturen. Effectief, voordelig en volledig geautomatiseerd.

Gerechtelijk incassotraject

Je kunt via Online Incasso automatisch een deurwaarder of advocaat inschakelen. Dit doe je met één klik op de knop, in onze online omgeving. Liever zelf een deurwaarder of advocaat uitkiezen? Dat kan ook!

Zelf een incasso starten?

Als ondernemer is er niets vervelender dan een slecht betalende klant. Jij houdt de regie; wij zorgen ervoor dat je facturen betaald worden. Snel, gemakkelijk en online.

Betekenis incasso en efficiëntie voor ondernemers.

Een incasso is een proces waarbij een schuldeiser stappen onderneemt om een openstaande vordering te innen. In de bedrijfswereld verwijst het naar het innen van betalingen voor geleverde goederen of diensten. Het incassoproces begint wanneer een factuur niet op tijd wordt betaald en de schuldeiser stappen onderneemt om de verschuldigde bedragen te ontvangen.

Wat is kredietwaardigheid? Alles wat je moet weten, voor financiële verantwoordelijkheid.

Wat is kredietwaardigheid? Iedere ondernemer zou het antwoord op deze vraag moeten willen weten. Het is een belangrijk onderwerp in het zakenleven. Niet alleen zelf wil je bekend staan als partij met een hoge kredietwaardigheid, maar ook als je een samenwerking aangaat met een prospect wil je van tevoren achterhalen of zij niet bekend staan als wanbetaler. Op basis daarvan kun je beslissen of je de samenwerking wel of niet aangaat. Meer weten over kredietwaardigheid en hoe je zelf kunt nagaan of jij of een andere partij kredietwaardig is? Daar lees je in deze blog meer over.

Incasso met behoud van klantrelatie: zo krijg je je facturen wél betaald.

Als ondernemer ken je het waarschijnlijk wel: klanten die niet op tijd betalen. In eerste instantie wacht je hoopvol af, maar na verloop van tijd stuur je vriendelijke herinneringen via e-mail of app. Uiteindelijk bel je zelfs om een poging te doen de betaling binnen te krijgen. Maar wat als de klant in financiële problemen zit en zich verstopt? Het is lastig om druk uit te oefenen, want boven alles wil je je klant niet verliezen. Tegelijkertijd levert het jou de nodige frustratie en stress op, en kom je mogelijk in de financiële problemen door het niet betalen door je klant(en). Gelukkig hebben wij de oplossing: OnlineIncasso.nl.

Een WIK brief: wat is het, wat kun je ermee en wat houdt het precies in?

Iedere ondernemer komt een keer in de situatie dat er een WIK brief verstuurd moet worden, wanneer de facturen laat of zelfs niet betaald worden. Dit is erg frustrerend en zorgt voor de nodige stress. Voordat je overgaat naar het nemen van juridische stappen, is het van belang dat je eerst op een nette en vriendelijke manier jouw klanten verzoekt de betaling alsnog te voldoen. Als je met deze situatie te maken hebt gehad, heb je vast weleens gehoord van een ‘WIK-brief’. Wat is een WIK brief precies, wat kun je ermee en wat houdt deze brief in? Dat lees je in dit artikel.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de status van de incasso inzien?

Klanten kunnen inloggen via app.onlinecasso.nl

Kan ik de incassoprocedure tussentijds stopzetten?

Het is mogelijk om een incasso tussentijds stop te zetten. Wij ondernemen dan (voorlopig) geen acties meer tegen de debiteur

Hoelang duurt een incasso?

Het minnenlijke incassotraject is binnen 30 dagen afgerond. Het is mogelijk om eenvoudig en snel een minnelijk incassotraject te pauzeren of stop te zetten.

Wat is een minnelijke incasso?

Via een minnelijk incassotraject doet Online Incasso er alles aan om de schuldenaar te laten betalen, zonder tussenkomst van de rechter.

Wat is gerechtelijke incasso?

Gerechtelijke incasso is een optie als minnelijke incasso niet heeft gewerkt. In dit geval is het aan de rechter om te beslissen.