Pré-incasso

Een pre-incassofase is de laatste fase van het reguliere debiteurenproces. In deze fase wijst Online Incasso jouw debiteur vriendelijk en op juridisch correcte wijze op de openstaande vordering. Per mail én per brief vragen we je klant de openstaande factuur te betalen. Deze pré-incasso brief wordt ook wel de laatste kosteloze aanmaning genoemd.

Pre-incasso voor slechts € 2,50

Online Incasso verstuurt voor slechts € 2,50 zowel een mail als een brief. In deze pré-incassoberichten staat uitdrukkelijk vermeld dat dit de laatste mogelijkheid is om de openstaande factuur (buiten een incassotraject om) te betalen én dat de vordering uit handen wordt gegeven aan Online Incasso als betaling uitblijft. Ook maken we inzichtelijk wat de incassokosten zijn van een minnelijk incassotraject.

Een vermelding van de naam Online Incasso in je correspondentie zorgt voor een hogere attentiewaarde. Een pré-incasso van Online Incasso is dan ook een goede vervanger van de laatste herinnering en een welkome stap tussen herinneren en aanmanen.

Van pré-incasso naar minnelijk incassotraject

Openstaande vorderingen worden in meer dan 70% van de gevallen tijdens de pré-incassofase betaald. Is er drie dagen na de uiterste betaaldatum geen betaling geregistreerd? Dan zet Online Incasso de pré-incasso automatisch voor je om in een minnelijk incassotraject.

Voordelen pré-incasso

  • Voordelig (voor € 2,50 verzendt Online Incasso zowel een fysieke brief als een e-mailbericht)
  • Snel (correspondentie binnen 24 uur verzonden)
  • Effectief (hoog slagingspercentage; vreemde ogen dwingen)
  • Klantvriendelijk (je klant krijgt geen incassokosten in rekening gebracht);

Start direct je eerste zaak!

Begin hier