29 september 2023

Incasso met behoud van klantrelatie: zo krijg je je facturen wél betaald.

Als ondernemer ken je het waarschijnlijk wel: klanten die niet op tijd betalen. In eerste instantie wacht je hoopvol af, maar na verloop van tijd stuur je vriendelijke herinneringen via e-mail of app. Uiteindelijk bel je zelfs om een poging te doen de betaling binnen te krijgen. Maar wat als de klant in financiële problemen zit en zich verstopt? Het is lastig om druk uit te oefenen, want boven alles wil je je klant niet verliezen. Tegelijkertijd levert het jou de nodige frustratie en stress op, en kom je mogelijk in de financiële problemen door het niet betalen door je klant(en). Gelukkig hebben wij de oplossing: OnlineIncasso.nl.

Een effectieve incasso-aanpak met oog voor de klantrelatie


OnlineIncasso.nl is hét platform dat jou helpt bij dit dilemma. Met ons platform kun je gemakkelijk een aanmaning sturen, die door de afzender al enig gewicht in de schaal legt. De klant krijgt vervolgens nog veertien dagen de tijd om te betalen. In veel gevallen kiest een niet-betalende klant ervoor om alsnog de vordering te voldoen. Daarnaast kun je in de [aanmaning](https://www.onlineincasso.nl/aanmaning) ook wijzen op eventuele vervolgstappen, zoals het verhogen van de vordering met wettelijke incassokosten.

Het communicatieproces verloopt volledig via het platform, waardoor jij als ondernemer niet zelf de laatste herinnering hoeft te versturen. Dit houdt de weg vrij om zelf ook nog op andere manieren het contact open te houden en zo de klantrelatie te behouden.

Het belang van tijdige betaling

Het spreekt voor zich dat je jouw uitstaande facturen natuurlijk het liefst op tijd betaald krijgt. OnlineIncasso.nl zorgt ervoor dat je werkkapitaal op orde blijft. Het platform biedt je een effectieve manier om openstaande facturen te innen - zónder dat je direct juridische stappen hoeft te nemen.

Heb je een aanmaning gestuurd, maar zonder dat die is opgevolgd door je debiteur? Dan kun je na veertien dagen een vervolgstap in gang zetten via OnlineIncasso.nl. Dat doe je met het sturen van een incassobrief als opvolger van de laatste aanmaning. Hierbij verhoog je de vordering met wettelijke incassokosten. De hoogte daarvan is afhankelijk van het bedrag van je vordering.

Met deze incassobrief geef je je schuldenaar een laatste kans. Blijft betaling nog steeds uit? Dan kan je een deurwaarder inschakelen om je te ondersteunen bij het innen van de openstaande facturen.

Doordat je via het platform eerst een officiële aanmaning stuurt en daarna de incassobrief, heb je er als ondernemer alles aan gedaan om zonder deurwaarder betaald te krijgen. Een deurwaarder kan dan ook direct aan de slag om alsnog de vordering(en) te incasseren, meestal via een gerechtelijke procedure.

Naar de rechter

Een gerechtelijk incassotraject begint met het indienen van een dagvaarding, waarin de schuldenaar wordt opgeroepen om voor de rechter te verschijnen en te reageren op de aanklacht. De dagvaarding moet alle relevante informatie bevatten, zoals het bedrag van de schuld, de reden voor de vordering, en eventuele bewijsstukken.

Nadat de dagvaarding is ingediend, wordt een datum voor de rechtszitting vastgesteld. Tijdens de zitting hebben zowel de schuldeiser als de schuldenaar de mogelijkheid om hun zaak te presenteren en bewijsmateriaal te overleggen. De rechter zal vervolgens een uitspraak doen op basis van de gepresenteerde argumenten en het geldende recht.

Als de rechter in het voordeel van de schuldeiser beslist, kan deze een vonnis verkrijgen. Met dit vonnis kan de schuldeiser beslag leggen op de eigendommen of het inkomen van de schuldenaar om de schuld te innen. Dit kan onder andere leiden tot loonbeslag, bankbeslag of de verkoop van eigendommen.

Een gerechtelijk incassotraject kan langdurig en kostbaar zijn, maar het biedt dus wel een juridische basis voor het innen van schulden wanneer andere methoden niet hebben gewerkt.

Het succes van OnlineIncasso.nl

Natuurlijk wil je zo’n rechtszaak het liefst voorkomen. Goed nieuws: in ruim zeventig procent van de gevallen blijkt een eerste aanmaning al voldoende om betaling te ontvangen met behoud van klantrelatie. Dit maakt OnlineIncasso.nl dé oplossing voor ondernemers die worstelen met klanten die niet op tijd betalen. Het platform biedt niet alleen een effectieve manier om openstaande facturen te innen, maar zorgt er ook voor dat je jouw werkkapitaal op orde houdt.

Maak vandaag nog een gratis account aan bij Online Incasso

Ben jij als ondernemer ook klaar met klanten die niet op tijd betalen? Maak dan vandaag nog een gratis account aan bij OnlineIncasso.nl en ontdek hoe ons platform jou kan helpen bij het behouden van een goede klantrelatie en het innen van openstaande facturen. Kom meteen in actie en maak een gratis account aan.