11 december 2023

Betekenis incasso en efficiëntie voor ondernemers.

Een incasso is een proces waarbij een schuldeiser stappen onderneemt om een openstaande vordering te innen. In de bedrijfswereld verwijst het naar het innen van betalingen voor geleverde goederen of diensten. Het incassoproces begint wanneer een factuur niet op tijd wordt betaald en de schuldeiser stappen onderneemt om de verschuldigde bedragen te ontvangen.

Wanneer start je een incassotraject als ondernemer?

Als ondernemer is het belangrijk om op tijd betaald te worden voor de geleverde producten of diensten. Het incassotraject begint meestal nadat een factuur vervallen is. In eerste instantie stuur je als ondernemer een vriendelijke herinnering te sturen naar de debiteur. In deze betaalherinnering benoem je de openstaande betaling en stel je een nieuw betalingstermijn voor. Aan deze betaalherinnering zitten nog niet de wettelijke incassokosten verbonden en is gewoon een vriendelijk verzoek de betaling te voltooien.  Hiermee kan Online incasso je ook helpen. Met de software van Online incasso stuur je geheel automatisch een aanmaning. Dit is vaak een effectieve eerste stap om misverstanden op te lossen en een goede klantrelatie te behouden.

Het verschil tussen een minnelijke en een gerechtelijke incasso

Wanneer een vriendelijke herinnering, ook wel aanmaning niet leidt tot betaling, is het tijd om het incassoproces te intensiveren. Er zijn twee hoofdvormen van een incasso: minnelijk en gerechtelijk. Bij een minnelijke incasso probeert men de openstaande schuld te innen zonder tussenkomst van de rechter. Wanneer de minnelijke incasso geen gehoor krijgt kan een gerechtelijk incassotraject worden opgestart, waarbij juridische stappen worden genomen, zoals het inschakelen van een deurwaarder of het starten van een gerechtelijke procedure.

Oplossing van Online Incasso

Online incasso biedt ondernemers een geautomatiseerde, transparante oplossing voor hun incassotrajecten. We ontzorgen de ondernemer in het gehele incassotraject. Van het versturen van een aanmaning, het opzetten van een incasso tot de gerechtelijkse procedure. Een minnelijke incasso kost slechts €19,95, door de wettelijke incassokosten van minimaal  €40,- aan een incassotraject verdien jij standaard minimaal €20,- per incassozaak. Wanneer een klant geen gehoor geeft aan een minnelijke incasso, zetten we het incassotraject door in een gerechtelijk incassotraject bij één van de aangesloten partners van Online Incasso.

Dit proces is geheel geautomatiseerd, zo heb je er als ondernemer geen omkijken naar en kun je je focussen op je corebusiness.  Je hebt als ondernemer de mogelijkheid om op elk gewenst moment het incassotraject te beïnvloeden en bewaken.

Je kunt via het communicatiesysteem van Online incasso afspraken maken met klanten over de openstaande facturen, incassotrajecten pauzeren of mogelijk stopzetten wanneer je tot een goede oplossing bent gekomen. Dit biedt efficiëntie, controle en geeft je de mogelijkheid om klantvriendelijk te handelen.

De filosofie van Online Incasso


De filosofie achter Online Incasso komt voort uit de overtuiging dat het innen van openstaande vorderingen aanzienlijk verbeterd kan worden. Online Incasso is ontstaan als een zelfstandige, online dienst die specifiek is ontworpen voor zelfstandigen en kleine mkb-organisaties.

Met diverse expertises op het gebied van dienstverlening, accountancy en automatisering heeft Online Incasso een platform ontwikkeld dat uitblinkt op alle vlakken. De software bewijst dat het betaald krijgen van facturen eenvoudiger, effectiever en sneller kan verlopen. Het intelligente platform van Online Incasso biedt ondernemers een totaaloplossing voor hun debiteurenbeheer, met transparantie, efficiëntie en gemak als kernwaarden.

Sluit je aan bij Online Incasso.nl

Wil jij als ondernemer profiteren van een geautomatiseerd incassotraject dat je volledige controle en efficiëntie biedt? Meld je dan gratis aan bij Online Incasso.nl en ervaar zelf hoe eenvoudig en effectief het incassoproces kan zijn. Kies voor de betrouwbare oplossing van Online Incasso.nl en focus zelf op wat echt belangrijk is voor jouw onderneming.