10 mei 2023

Online Incasso gaat nu ook samenwerken met boekhoudprogramma: Informer.

Online Incasso blijft zich voortdurend ontwikkelen, ook op het gebied van boekhoudkoppelingen. Inmiddels hebben we er weer een nieuwe samenwerking bij. Vanaf nu is het als ondernemer ook mogelijk om met het boekhoudprogramma: Informer een koppeling te maken met Online Incasso.

Informer is een boekhoudprogramma dat veel gebruikt wordt door ZZP'ers en ondernemers in het MKB. Informer biedt de gebruiker een gebruiksvriendelijke interface, waarin je gemakkelijk zelf je boekhouding kunt beheren. Iedere ondernemer krijgt er weleens mee te maken dat facturen niet betaald worden. Door jouw boekhoudpakket van Informer te koppelen aan Online Incasso, kun je vanuit Informer gemakkelijk en snel openstaande facturen direct doorzetten naar Online Incasso. Je hoeft de facturen niet handmatig in te voeren, want dit is volledig geautomatiseerd wanneer je Informer koppelt aan Online Incasso. Hierdoor bespaar je veel tijd en voorkom je onnodige fouten.

De koppeling tussen Informer en Online Incasso biedt ook meer inzicht in het incassoproces. Vanuit Informer kun je de status van de incasso’s volgen en heb je direct inzicht in de betalingen die uiteindelijk voldaan zijn. Je kunt hierdoor altijd, waar je ook bent, snel schakelen. Hierdoor ben je geen uren meer bezig met jouw administratie en kun je je focussen op hetgeen waarvoor jij ondernemer geworden bent.

Hoe werkt de koppeling met Online Incasso precies?

Binnen InformerOnline kun je gemakkelijk de koppeling naar Online Incasso maken. Dit doe je door binnen InformerOnline onder het kopje ‘Herinneringen’, naar de functie ‘SnellerBetaald’ te gaan. Hier vind je een overzicht van het debiteurenbeheer van jouw klantenbestand. Het overzicht van jouw debiteurenbeheer bestaat uit vijf stappen.

Stap 1: Uiterste betaaldatum vervalt. Stap 2: Verstuur gemakkelijk een betaalherinnering. Stap 3: Geen resultaat? Verstuur een aanmaning. Stap 4: Daarna kun je overgaan op het versturen van een aanmaning. Stap 5: Bij deze stap wordt het tijd om een incassobureau in te schakelen of gebruik te maken van Online Incasso. Waarmee je zelf het incasso in beheer hebt.

Met de koppeling tussen Online Incasso en Informer zorg je ervoor dat de openstaande facturen direct en automatisch naar Online Incasso wordt verstuurd. Door één druk op de knop start je eenvoudig en snel een incassozaak. Via Online Incasso is het ook mogelijk om een deurwaarder in te schakelen. Daarnaast kun je ook voorafgaand aan een samenwerking met een potentiële of nieuwe klant een kredietcheck doen. Door het aanvragen van een kredietrapport wordt het betaalgedrag van de potentiële of nieuwe klant inzichtelijk. Op basis van het kredietrapport kun je beslissen of je überhaupt wel een samenwerking aan wil gaan met deze klant.

Al met al is de koppeling tussen Informer en Online Incasso een mooie toevoeging aan de reeks boekhoudkoppelingen die al beschikbaar waren met Online Incasso. Door de integratie met Informer kunnen ondernemers, die gebruik maken van dit boekhoudprogramma, nog efficiënter werken en de incassoprocessen verder optimaliseren. Dit zorgt voor een gezondere cashflow voor de ondernemer en door het nemen van serieuze stappen via het platform zorg je voor een hogere betalingsbereidheid bij jouw debiteuren. Kortom, een win-win situatie voor alle partijen die betrokken zijn.

Neem voor meer informatie over de boekhoudkoppeling van Informer contact met ons op of kijk op de website van Informer.