19 juni 2024

Hoe sportscholen het facturatieproces optimaliseren met Online Incasso.

Als sportschoolhouder ligt de focus op het verbeteren van de diensten en de klanttevredenheid. In administratie, zoals facturatie en debiteurenbeheer kan veel tijd gaan zitten en een grote last zijn. Deze tijd besteed je liever aan het contact met de leden en het verbeteren van jouw dienstverlening. Een geautomatiseerd incassoproces, via een platform als Online Incasso, kan een uitkomst bieden.

Klant: sportschoolhouders

Een groot deel van onze klanten bestaat uit sportschoolhouders. Mensen worden lid van een sportschool om hun fysieke conditie te verbeteren of omdat ze het gewoonweg leuk vinden om te sporten. Sportscholen bieden een scala aan groepslessen en fitnessapparatuur en bieden vaak ook een mogelijkheid voor een meer persoonlijke aanpak. Denk aan personal training dat volledig is afgestemd op de behoeften van de klant. Daarnaast kun je, indien aanwezig, gebruikmaken van welness voorzieningen.

Uitdaging: Handmatig facturatieproces

Sportscholen hebben te maken met een groot aantal facturen per maand, omdat ieder lid zijn eigen factuur ontvangt. Sommige leden zullen alleen een basislidmaatschap hebben, terwijl anderen gebruik maken van aanvullende diensten, zoals personal training. Voor ieder lid is een factuur dan ook anders.

Net als bij veel andere ondernemingen komt het helaas voor dat facturen niet altijd op tijd betaald worden. Het is belangrijk om dit goed bij te houden, om financiële problemen voor jouw sportschool te voorkomen. Het handmatig beheren van het debiteurenbeheer kost veel tijd en moeite. Deze tijd zou je liever besteden aan de kernactiviteiten en niet aan de administratie.

Oplossing: Geautomatiseerd incassoproces

Met een geautomatiseerd incassoplatform, zoals Online Incasso kunnen sportscholen het debiteurenbeheer een stuk efficiënter inrichten. Er zijn aanzienlijk veel voordelen voor sportschoolhouders om gebruik te maken van Online Incasso.

Besparen van tijd

Handmatig het debiteurenbeheer op orde houden, wanneer je veel facturen per maand verstuurt, is onbegonnen werk. Met Online Incasso kun je geautomatiseerd een aanmaning versturen of een incassotraject starten, door een koppeling te maken met jouw boekhoudpakket.

Cashflow op orde

Doordat het gehele proces geautomatiseerd is, wordt er op tijd een aanmaning verstuurd. De kans op betaling wordt daardoor vergroot en zorgt voor het behoudt van een stabiele cashflow.

Professioneel

Wanneer je via een platform als Online Incasso een aanmaning verstuurt, straal je als organisatie professionaliteit uit. Een professionele aanpak is belangrijk om de klantrelatie niet onder druk te zetten. Ook weetje zeker dat jouw aanmaning en incasso voldoet aan de wettelijk eisen.

Inzichtelijk

Als sportschoolhouder heb je direct inzicht in de openstaande facturen en de status van aanmaningen en incasso’s. Zo kun je eenvoudig monitoren hoe het ervoor staat.

Wettelijke incassokosten

In tegenstelling tot een incassobureau is dat je zelf de wettelijke incassokosten mag houden. Zo verdien je minimaal € 20,- per incasso.

Online Incasso in de praktijk voor sportscholen

Stel je voor dat jouw sportschool 600 leden heeft en er elke maand facturen worden verstuurd. Dit kan zijn voor het basislidmaatschap, personal training, maar ook de overige diensten die jouw sportschool te bieden heeft. Door de grote hoeveelheid maandelijkse facturen kost het veel tijd en energie om handmatig alle aanmaningen te versturen of incassotraject starten.

Sinds jouw sportschool optimaal gebruik maakt van het platform Online Incasso, is het debiteurenbeheer volledig geautomatiseerd. Indien nodig worden de aanmaningen automatisch verstuurd en zijn de late betalingen wel met bijna de helft verminderd. Dit resulteert in een verbeterde cashflow. Daarnaast heb je nu eindelijk meer tijd om je te richten op de klantrelatie en jouw dienstverlening.

Koppeling Online Incasso en boekhoudpakket

Het koppelen met jouw boekhoudpakket is erg eenvoudig en zorgt ervoor dat je gemakkelijk jouw incassotrajecten kunt beheren. Door de boekhoudkoppeling hoef je niet handmatig de facturen in te voeren in Online Incasso, dit wordt volledig geautomatiseerd. Met slechts één klik kun je een aanmaning versturen of een incasso starten. Het voordeel is dat het snel is en voldoet aan de wettelijk gestelde eisen.

Voor sportschoolhouders, die maandelijks veel facturen versturen, is Online Incasso onmisbaar. Het zorgt ervoor dat je jouw tijd nog efficiënter kunt besteden.

Ook Online Incasso gebruiken?

Ben je ook eigenaar van een sportschool of heb je een onderneming waarbij je maandelijks veel facturen verstuurt? Handmatig aanmaningen versturen of een incasso starten is niet efficiënt en moet bovendien voldoen aan wettelijke eisen. Via Online Incasso verstuur je gemakkelijk en geautomatiseerd een aanmaning of start je een incasso.

Voor meer informatie kun je terecht op onze website.