Minnelijk en gerechtelijk incassotraject.

Start een zaak via Online Incasso en wij zoeken op verschillende manieren en meerdere tijdstippen contact met jouw klant. Dat proces verloopt volledig geautomatiseerd en heeft een vast tijdsbestek van 30 dagen (mits je het traject niet tussentijds pauzeert of stopzet). Geautomatiseerd bouwen we een minnelijk incassodossier voor je op, dat voldoet aan alle wettelijke eisen.

Niet betaald na 30 dagen?

Heeft je klant de openstaande vordering na 30 dagen niet betaald? Dan kun je ervoor kiezen om een gerechtelijk incassotraject te starten. Online Incasso voert dit traject niet uit, maar werkt wel samen met verschillende landelijk opererende gerechtsdeurwaarders en advocaten.

Minnelijk incasso.

Wil je een gerechtelijk incassotraject starten, dan kun je via Online Incasso automatisch een deurwaarder of advocaat inschakelen. Dit doe je met één klik op de knop, in onze online omgeving. Liever zelf een deurwaarder of advocaat uitkiezen? Dat kan ook! Je downloadt het dossier van het minnelijk incassotraject eenvoudig in de digitale omgeving van Online Incasso.

Gerechtelijke incasso.

Een gerechtelijke incasso houdt in dat een deurwaarder of advocaat probeert het openstaande bedrag te innen. De deurwaarder is bevoegd om namens de wet, personen of bedrijven te dagvaarden voor de rechter, akten op te maken, juridische stukken te betekenen en vonnissen ten uitvoer te leggen. Een hele mond vol, maar wat betekent dit nu precies voor jou? Een deurwaarder doet, vooruitlopend op een gerechtelijk traject, een verhaalsonderzoek. Met behulp van dit verhaalsonderzoek krijg je inzicht in de kansen op succes bij een gerechtelijk incassotraject. Met andere woorden; of de schuldenaar de mogelijkheid heeft om aan de betaling te kunnen voldoen. Geeft de gerechtsdeurwaarder een positief oordeel, dan kun je moeiteloos een gerechtelijk incassotraject starten. De kosten van het traject zijn afhankelijk van de hoofdsom en worden altijd vooraf gecommuniceerd. Jij bepaalt helemaal zelf of je wel of geen gerechtelijke stappen wilt ondernemen.

Zelf een incasso opstarten?

Als ondernemer is er niets vervelender dan een slecht betalende klant. Jij houdt de regie; wij zorgen ervoor dat je facturen betaald worden. Snel, gemakkelijk en online.