In vijf stappen naar incasso

Van sms-bericht tot brief

Eenmaal een zaak gestart, wijst Online Incasso jouw klant op verschillende manieren en meerdere momenten op de openstaande vordering. Dat begint vaak met een e-mail en kan worden opgevolgd met telefonische herinneringen (via sms en / of belrobot) of het sturen van een brief. Jij bepaalt zelf welke middelen je inzet en wat de doorlooptijd van het traject moet zijn. Bovendien kun je het hele proces nauwgezet volgen via het platform van Online Incasso.

Minnelijk incassotraject

In tegenstelling tot traditionele incassotrajecten, behoud je bij Online Incasso de volledige controle. Belt jouw klant je tussentijds met belofte op beterschap of wil hij een betalingsregeling treffen? Dan kun je het incassotraject (tijdelijk) stopzetten of aanpassen aan de afspraken die je hebt gemaakt. Komt de klant ook deze afspraak niet na, dan hervat je het incassotraject met één druk op de knop.

Communicatie via Online Incasso

Het incassotraject via Online Incasso is niet alleen heel eenvoudig te starten en te volgen, ook de communicatie met jouw klant over de openstaande facturen wordt gefaciliteerd. Zo kun je tijdens de incassoprocedure op factuurniveau met de schuldenaar communiceren over de openstaande facturen.

Normaliter is het incassotraject binnen 30 dagen afgerond. Heeft de klant jouw facturen dan nog steeds niet voldaan? Dan kun je de zaak overdragen aan een gerechtsdeurwaarder; het dossier van Online Incasso is het wettelijke bewijs dat jij alle stappen hebt ondernomen en je klant voldoende tijd en ruimte hebt gegeven de facturen te voldoen.

In vijf eenvoudige stappen start jij een incassozaak via Online Incasso:

  1. Ga naar de incasso-omgeving van Online Incasso
  2. Vul jouw bedrijfsgegevens in
  3. Maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan
  4. Vul de gegevens in van de debiteur, de openstaande facturen en je eigen facturatiegegevens
  5. Start het incassotraject

Start direct je eerste zaak!

Begin hier